Ce este tastatura chiclet?

Tastatura chiclet, cunoscută și sub numele tastatura in stil insula, este tastatura a carui taste sunt separate de spatii, tastele fiind izolate de plastic, asa se explica si cealalta denumire data tastaturii chiclet.

NB: Nu sunt eu tocmai un geek, dar imi place sa stiu, sa ma documentez si sa impart informatia mai departe.

Un exemplu de astfel de tastura puteti vedea in fotografia de mai jos, fiind vorba de o tastatura chiclet a unui laptop Apple.

ce este tastatura chiclet
Ce este tastatura chiclet?
De asemeni, unii cand vine vorba de acest tip de tastatura sunt si in cautare de:

  • tastatura chiclet iluminata
  • tastatura seamless chiclet
  • tastatura qwerty chiclet
  • tastatura de tip chiclet
  • tastatura numpad chiclet
In prezent ce mai des intalnite tastaturi chiclet sunt pe deviceurile marca Macbook Apple si Asus, dar si celelalte marci utilizeaza in ultima vreme acest model de tastatura din ce in ce mai des.

Tastatura chiclet și-a primit numele de la guma de mestecat Chiclets, tastele avand aceeasi forma precum aceste gume: in forma de patrulater, plate si cu colturile rotunjite.

Desi tastaturile chiclet sunt folosite din ce in ce mai des in ultima perioada, exista la fel de multe critici la adresa acestora, multe dintre acestea pornind de la reducerea dimensiunii tastelor, ceea ce duce la disconfort in timpul tastarii. Un mare plus al tastaturii chiclet este faptul ca sunt mult mai usor de tinut curata, forma tastelor si spatiul dintre ele nepermitand patrunderea si acumularea mizeriei sub si intre taste.

Tastatura chiclet este numit adesea si tastatura in stil Apple, dar trebuie sa stiti ca nu Apple este compania care a inventat acest tip de tastatura. Unii sustin ca Sony a lansat primul laptop care avea o tastatura chiclet, dar si acest lucru este contestat de multe persoane. Cert este ca Sony a lansat laptopul  cu tastatura chiclet in anul 2004, in timp ce Apple a facut-o de abia in anul 2006. 

Acum v-ati lamurit ce este tastatura chiclet?

Comentarii