Ce înseamnă a fi într-o relație deschisă?

Într-o relație deschisă (In an open relationship)

În ultima vreme au devenit la modă pe Facebook relațiile deschise. Cel puțin în rândul românilor, adesea persoanele își „oficializează” relațiile pe Facebook sub această formă: „într-o relație deschisă”. Foarte puțini dintre cei care fac asta sunt conștienți și știu ce este o relație deschisă și, cu siguranță, dacă ar ști, nu ar fi de acord cu așa ceva.

Ce înseamnă a fi într-o relație deschisă?

Ce înseamnă „într-o relație deschisă”?

Relația deschisă: o relație intimă care în mod consensual este non-monogamă. Alfel spus, aranjamentul dintre cei doi parteneri funcționează ca o relație, dar partenerii sunt de acord să aibă și alte relații în afara acesteia.
E amuzant să vedem că unii oameni religioși, susținători ai familiei tradiționale și ai unor organizații conservatoare în legătură cu valorile familiale se află în relații deschise. La mijloc, în mod cert, se află necunoașterea și ambiguitatea statului relației deschise
Interpretările date relațiilor deschise sunt mai degrabă legate de caracterul fragil, incipient al relațiilor, într-o notă pozitivă (oarecum).

Până la urmă, a fi într-o relație deschisă înseamnă a elimina orice fel de sentiment de gelozie sau posesivitate față de partener. Însă, nu suntem aici pentru a face judecăți de valoare despre relațiile deschise, până să ajungem acolo, trebuie să ne fie foarte clar ce înseamnă într-o relație deschisă.

Comentarii